top of page

DE WERELD RONDOM MOZART
CONCERTEN - REIZEN - LEZINGEN - EVENEMENTEN - DINERS - EDUCATIE

LEZINGEN

Mozart-in-Italie---VeronadallaRosa%20Bur
Bureau%20Amadeus%20-%20Reizen%20-%20Cult
Piano toetsen

Mozart

 

Hoe meer we over Wolfgang Amadeus Mozart te weten komen, hoe fascinerender hij wordt! Het is onvoorstelbaar wat hij in zijn relatief korte leven allemaal heeft weten te creëren: tientallen symfonieën, grootse opera's, vioolconcerten, fluitconcerten en ga maar zo door. Hij was met recht een wonderkind, of eigenlijk kunnen we beter spreken van een wondermens. Veel om over te vertellen dus tijdens onze lezingen. 

De lezing wordt aangevuld met live gezongen interpretaties van Mozarts muziek.

Sommige van onze lezingen hebben we bovendien tot onderdeel gemaakt van onze dagtochten en excursies, waardoor een lezing ook echt een uitje wordt.

Voor meer hierover kijkt u graag op onze reizen/trips pagina.

Muziekgeschiedenis

De middeleeuwen, de renaissance, de barok en de stijlperioden die daarop volgden, worden middels gezongen muziekfragmenten uitgelegd en geïllustreerd en geven een interessant inzicht in hoe we uiteindelijk zijn gekomen tot de moderne klassieke muziek, die uiteindelijk doorgroeide tot de jazz en de hedendaags beat op de radio.

Een chronologisch overzicht van de geschiedenis van de muziek met gezongen voorbeelden en pianobegeleiding.

De Liedkunst

Het lied heeft altijd een bijzondere rol vervult in de klassieke muziek. Het is een kleine en intieme uitdrukkingsvorm die menig componist heeft geïnspireerd. En of het de Duitstalige componisten betrof, zoals Schubert en Schumann, Franstalige componisten als Fauré en Berlioz, Russen als Tsjaikovski, Finnen en Noren als Sibelius en Grieg, de Engelsen met Vaughn Williams, en ga zo maar door, al deze componisten vonden hun inspiratie in de eenvoud en diepgang van de kracht van de poëzie. 

 

Een interessante lezing met gezongen liederen en pianobegeleiding.

bottom of page